Meidän lauma

Ladies

FIFI | Von Schneeland Kasih

Koiranet

Paino: n. 12kg
Säkäkorkeus: n.48cm
Väri: tricolour

Emä: P.L Kit
Isä: Myke

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Olat: terveet
Selkä: kuvattu terve: VA0, LTV0
Silmät: pentuna ja aikuisena: terve
DNA: CEA, TNS, IGS, CL: Normaali vanhempien perusteella, EAOD: molemmat vanhemmat kantajia.

Fifi on sellainen yhden ihmisen koira. Se kulkee sinun varjona ja palvoo maata jalkojesi alla. Se pyrkii miellyttämään, tekemään asiat oikein. Se on helppo ja tottelevainen koira arjessa. Se tulee hyvin toimeen perheen kaiken ikäisten jäsenien kanssa. Paimenkoirana se on ollut helppo kouluttaa, se on pehmeä ja nopea oppimaan. Se haluaa olla siellä missä sinä olet. Lähellä. Fifi vahtii omaa ruokaansa siten, että ilmaisee vahvasti lauman muille koirajäsenille, että tämä on muuten sitten hänen. 

Fifi suhtautuu pääsääntöisesti kaikkiin ihmisiin avoimesti. Se hyppää usein tervehtimään sinua kasvojesi korkeudelle, kevyesti siis puolentoista metriä. Fifillä on kuitenkin vähän vahtiviettiä ja saattaa myös olla melko välinpitämätön vieraiden ihmisten suhteen. Fifi sietää vieraat koirat, mutta ei ole varsinaisesti koirasosiaalinen.

 

TODA | Double J Todah

Koiranet

Paino: n. 12kg
Säkäkorkeus: n.48cm
Väri: tricolour (mutta hyvin vähäisin merkein)

Emä: TS Kit
Isä: Myke

Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Olat: terveet (epävirallisesti)
Selkä: kuvattu terve: VA0, LTV0
Silmät: pentuna ja aikuisena: terve
DNA: kaikkien bordercollieta koskevien tutkittavien sairauksien osalta vanhempien tulosten perusteella normaali


Toda on poikkeuksellinen bordercollie. Näin parinkymmenen vuoden kokemuksella voin sanoa. 😀 Hän on erityinen. Hän on ehdottomasti paras ja luontevin paimenkoira, joka käsissäni on ollut. Hänessä on valtavasti potentiaalia. Toda on erittäin älykäs, erittäin kovapäinen, erittäin itsenäinen, erittäinen ”natural”, mitä tulee paimennukseen. Hän lukee lampaita luonnostaan ja toimii älykkäästi ja salaman nopeasti kaikissa tilanteissa. 

Toda suhtautuu kaikkiin ihmisiin avoimesti. Todalla on kuitenkin vähän vahtiviettiä, mikä ilmenee hänen mielestään erityisille asioille haukkumisena (esim. ikkunoissa pimeällä saattaa asua joskus mörköjä). Toda on aivan pöhkö, mitä tulee veteen. Se rakastaa yli kaiken kuravedessä läträämistä, räystäiltä tippuvan veden pyydystämistä ja uimista. Uidessaan se saattaa menettää täysin korvat ja uida niin kauas, että kanssaihmisten on uitava perässä hakemaan se.

Toda on sellainen iki-iloinen, aktiivinen, vilkas ja toimelias. Koira, jonka kanssa ei ikinä tule tylsää. Sen puolesta on saanut pelätä ja olla sydän syrjällä. Se on käynyt kylällä loiskimassa naapureiden lumme-altaissa ja Helsingin kaupungissa omatoimilenkillä, se on ollut vain punainen valo pimeän ja myrskyisän meren syleilyssä.. voih. Näitä tarinoita kyllä riittäisi.
Mutta omatoimisuutensa lisäksi, se on kaikkein ihmisläheisin, hellyttävin neropatti mitä maa päällään kantaa ja suloisin sylimyyrä. Rakastan tätä pientä valkomustaista, mutta mikäli sen pennut tulevat kovasti äitiinsä, täydyn suositella pitkiä hermoja ja ehkä jotain rauhoittavia lääkkeitä tuleville omistajille. 😀 

Toda yleensä tykkää toisista koirista ja onkin aikas leikkisä. Omassa laumassa se huolehtii toisista, toimii leikkitätinä, mutta on myös erittäin tiukka räpätäti erinäisissa tilanteissa.

Gentlemen

ISAK | Tronic Jax

Koiranet

Paino: n. 23kg
Säkäkorkeus: 56-57cm
Lonkat: A/B
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Olat: terveet (epävir.)
Selkä: terve (epävir.)
Silmät: terveet pentuna ja aikuisena
DNA: CEA-, TNS-, CL- ja IGS-Normaali, EAOD-kantaja

Isak on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Olin mukana, kun se syntyi ja olen rakastanut sen elämännälkää ja asennetta aina siitä hetkestä asti. Kiitän joka päivä onneani, että olen tuon täpliäisen elämääni saanut. Isak on todellinen monitoimikoira. Ei ole mitään, mitä sen kanssa ei voisi tehdä ja mitä ikinä sen kanssa tehdäänkin, se lataa siihen kaikkensa. Isak on nyt eläkkeellä kaikista aktiivisista harrastuslajeista paitsi paimennushommia se tekee yhäkin kanssani. Isakin kanssa on kuitenkin tehty eritoten agilityä, mutta lajeihin kuului myös toko, vetokoira-lajit, tunnistusjälki ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä myös paimennus.

Agilityssä Isak oli nopea ja intensiivinen, hyvin irtoava ja estehakuinen. Isak on tunnettu kääntymiskyvystään ja se olikin sen ehdoton valtti tässä lajissa. Isak on myös erittäin kuuliainen ja tahtoo aina tehdä parhaansa. Tokoa olemme tehneet tasaisen varmasti aina silloin tällöin. Isakilla on TK1-koulari ja olemme aloitelleet nyt uusien sääntöjen opettelun. Isakilla on upean intensiivinen seuruu ja asenne myös tokon tekemiseen. ”Se on kaikki tai ei mitään”, myös tässä lajissa. Olemme Isakin kanssa tehneet tunnistusjälkeä siitä asti, kun se oli 4kk. Se on ollut siinä erittäin hyvä. Tunnistusjälki-kouluttajamme ilmaisi hyvin Isakin tavan tehdä töitä: ”Isak se tekee aina töitä nuoren miehen sydämellä!” Siis aina täydellä innolla!

Isak on erittäin voimakas koira. Se sanoi jo syntyessään: ”Tahdon kaiken, heti ja nyt!” Ja se on sellainen vieläkin. Se on se ominaisuus, mitä rakastan siinä kaikkein eniten. Minun ei ole koskaan tarvinnut miettiä, miten motivoisin Isakia. Silti minun ei ole tarvinnut koskaan huolehtia, että sillä keittäisi yli. Se antaa aina kaikkensa ja vielä vähän enemmän. Se on väsymätön, jaksaa toistoja, kestää palautetta ja myös ne emännän huonot päivät. Se on tottelevainen, mutta ei koskaan nöyristele. Kaikenkaikkiaan Isak on itsevarma ja iloinen koira, jonka kanssa on aina ilo harrastaa ja olla. Ja niin hurja menijä kuin Isku-mies onkin, se osaa olla hurjan hellä. Niin lempeää katsetta ei ole kellään, kuin Isakilla, kun se tulee antamaan aamupusun.

Isak on sosiaalinen ihmisiä kohtaan ja esim. ohjaajanvaihto lennostakaan ei sitä haittaa lainkaan. Isak tulee myös toimeen toisten koirien kanssa. Meillä on vuosien varrella ollut hoidossa useitakin eri koiria ja voimme lenkkeillä monissa eri kokoonpanoissa. Sen verran Isakista löytyy kuitenkin äijää, että se ei kyllä suvaitse isottelevia uroksia. Se kunnioittaa itseään vanhempia uroksia, mutta on meidän laumassa ehdottomasti pomo. Sen oma auktoriteetti näkyy siinä, että nuoret urokset harvoin sitä lähtevätkään haastamaan.

SAMSAM | Double J Samsam

Koiranet

Paino: n. 21kg
Säkäkorkeus: n.57-58cm
Väri: punavalkoinen

Emä: Indian Oak Cata
Isä: P.L. Clyde

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Olat: terveet
Selkä: kuvattu terve
Silmät: pentuna ja aikuisena: terve
DNA: CEA, TNS, IGS, CL ja EAOD: Normaali

Samsamista on vaikea keksiä mitään muuta kuin ylistyssanoja. Se on kiltti, hyväntahtoinen ja aina iloinen sekä innokas. Työhön ja harrastamiseen se lataa kaiken. Mitä ikinä se tekee, se tekee sen täydellä powerilla.

Samsam on erittäin avoin, ei jännitä eikä pelkää mitään. Se on ollut mukana maailmalla, töissä ja menossa, aina ongelmitta. Se tulee toimeen toisten koirien kanssa, tosin on yleensä aika välinpitämätön.

Samsam on ollut nuorempana hyvin kova ja itsenäinen. Sen kanssa ei ole voinut edetä laittamalla kovan kovaa vastaan vaan positiivisen kautta, tekemällä yhteistyöstä kannattavampaa kuin itsenäisestä toimimisesta. Vanhemmiten Samsamiin on kuitenkin kertynyt miellyttämisen halua ja sopivasti pehmeyttä. Samsam on helppo ja kiva koira arjessa, luotettava vapaana ollessaan, erittäin hellyydenkipeä ja ihmisläheinen.

Agilityssä se etenee pitkällä laukalla ja onkin ohjaajalle haastava, sillä ohjaukset tulee antaa ajoissa. Se on myös hyvin itsenäinen ja toimii mielellään myös etäällä ohjaajasta.

Paimentajana se on vahva, intensiivinen ja ennemmin ajava kuin flänkkäävä. Se pitää hyvin päänsä, eikä turhista hermostu. Sen haasteita on ollut avata flänkki ja sen vuoksi se toimiikin helposti liian lähellä paimennettavia. Tässä on myös paljolti vika minussa kouluttajana. Samsam ei koskaan ole paimentanut mitään muuta kuin lampaita/nautoja. Sillä ei siis ole koskaan ollut mitään tarvetta paimentaa toisia koiria, lapsia, autoja tai mitään muuta vastaavaa.

VÄINÖ | Kertakaikkiaan Missä Väinö

Koiranet

Emä: Von Schneeland Kasih
Isä: DoubleJ Samsam

Väinämöinen on pitkäaikainen haave Isakin ja Samsamin pojasta. Noh.. eihän se tietenkään ihan ole sitä, mutta Isak on sen isoisä ja Samsam isä. 😀 Sen lähemmäksi ei pääse. Väiski on tätä kirjoittaessa 4kk ja tykkään siitä kovasti. Siinä on jotain sellaista tyyneyttä ja rauhallisuutta, mitä ei oikeastaan ole kenessäkään sen lähisukulaisessa. Siinä tuntuisi kuitenkin olevan juuri se valtava moottori ja älykkyys, mitä rakastan Samsamissa ja Isakissa. Kun tehdään, tehdään täysillä. Se ei kuitenkaan sählää (ole kovin vilkas), vaan keskittyy ja miettii, mitä siltä halutaan.

Se on jo aloitellut paimennushommat. En malta odottaa, että kasvaa sen verran, että voidaan oikeasti ruveta lampaiden äärellä hääräilemään enemmänkin.