Kasvattajasta

Moikka!
Minä olen Maatalous-metsätieteiden maisteri (MMM), Eläintenkouluttaja (AT) ja koirahieroja Saara Kattainen, jolla on 20 vuoden kokemus koirista, erilaisten koiraongelmien ratkomisesta, runsaasti kokemusta koiran lisääntymisestä, käyttäytymisestä ja kouluttamisesta.

Rakastuin bordercollieen rotuna jo ihan pikkutyttönä, kun sellaisen ensimmäisen kerran näin. Minulla on ollut tätä kirjoittaessa seitsemän bordercollieta ja ensimmäinen koirani, joka oli bordercollien ja pystykorvan risteytys. Tällä hetkellä kotonamme asuu 4 bordercollieta (2 urosta ja 2 narttua) sekä yksi pitkäkarvainen collie-seniori. Lisäksi perheeseen kuuluu avomies ja hänen pieni tyttärensä. Vuosien varrella olen saanut tehdä paljon yhteistyötä eri bordercollie-kasvattajien kanssa ja rodun piirissä olen saanut tutustua moniin ihmisiin, jotka nyt luen rakkaimpiin ystäviini.

Olen kouluttanut työkseni bordercollieita sekä agilityssä että paimennuksessa ja erilaisissa käytösongelmissa. Vuonna 2014 vietin myös puolisen vuotta Skotlannissa lammastilalla/bc-kennelissä, jossa osallistuin kaikkeen bc-kasvatukseen ja työkoirien koulutukseen liittyvään.

Rotu on siis minulle erittäin tuttu jo pitkältä matkalta ja rakastan sen monipuolisuutta, työorientoituneisuutta ja tahtoa palvella ja tehdä yhteistyötä. Samaan hengenvetoon voin sanoa, että koska rotu on niin monipuolinen, se voi myös olla haastava. Ja vaikka valtaosa bordercollieista onkin helppoja ja mukautuvia, näin ei aina ole.

Kun etsit bordercollieta, tärkeää on, että löydät sellaisen, joka sopii juuri sinulle ja elämäntyylillesi.

Alkuvuonna 2020 kävin Kennelliiton Kasvattajan peruskurssilla ja sen jälkeen hain kennelnimeä. Minulle myönnettiin kennelnimi Kertakaikkiaan 2.10.2020.

Kasvattajana minulle on tärkeää koiran rakenne. Hyvä rakenne auttaa koiraa voimaan hyvin, vaikka se olisi aktiivinen ja tekevä vanhoille päivilleen saakka. Luonteen puolesta haluan panostaa avoimuuteen ja helppoon motivoitavuuteen ja eritoten paimenkoiran työominaisuuksiin.

Meillä koirat elävät ennen kaikkea rakastettuina perheenjäseninä kotonamme. Harrastamme agilitya omaksi iloksi, teemme välillä nenänkäytön kautta aktivointia ja tokoa, mutta heidän pääasiallinen työ on tehdä erilaisia pienen lammastilan eläinsiirtoja. He saavat myös juosta paljon vapaana, uida ja olla koiria.

Jos haluat tietää lisää koiristani tai minusta, ota yhteyttä sähköpostitse:

saara@kertakaikkiaan.fi